Чарът на софийските магьосници

Здравейте отново, мои четящи приятели!

Първата книга от поредицата „Софийски магьосници“ на автора Мартин Колев попадна у мен напълно случайно, като подарък за рождения ми ден. Смятам, че е изключително подходяща за начало на блога ми, защото, както вече отбелязах, обожавам всякакви книги, които разказват за фантастични, магически светове. А какво по-хубаво от история, която превръща родния ми град в такъв вълшебен свят?

Трябва да призная, че отдавна не бях чела книга на български автор, и много се зарадвах, че тази не ме разочарова. За мен беше истинско удоволствие да разгледам София през очите на столичните магове – да се разходим заедно по скритите улички, в търсене на книжарничката, която винаги променя адреса си, след което да се отбием в „Гадната Сврака“ и да изпием по една бира на аванта, както и да се повозим на магическия трамвай с билетче, чиито дупки зарастват един час след като си го перфорирал. Пътуването беше уникално!

На историята не и липсва и хумор. На няколко места се смях с глас и трябва да се отбележи, че авторът много тънко е уловил народопсихологията на българина, бил той магьосник или обикновен човек.

Останах много приятно изненадана от „Софийски магьосници“, но няма да Ви разкривам повече, за да се насладите сами, ако решите да я прочетете. Като цяло книгата е супер свежа и непринудена и, според мен, всеки, който обича да чете за вълшебства и фантасмагории, ще бъде очарован от нея.

Поздрави и до нови срещи,

Рали

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s